Claire i Forshaga

Månadens butik juli 2024: Claire i Forshaga

När man kliver in i modebutiken Claire i Forshaga, känner man direkt av den varma och välkomnande atmosfären. Denna butik, som drivs av Gunilla sedan 1 maj 2020, har blivit en favorit för både lokalbefolkningen och besökare från omgivande områden såsom Karlstad.

Innan Gunilla tog över butiken arbetade hon inom vården. Mode har dock alltid legat henne varmt om hjärtat och hon har alltid varit intresserad av kläder. När den tidigare butiksägaren skulle gå i pension tog hon tillfället i akt att förverkliga sin dröm att ha en butik. 

Vad är det viktigaste för dig i relationen med dina leverantörer?

För mig är ärlighet och samarbete det viktigaste i relationen med mina leverantörer. I början kändes det ibland som om vissa leverantörer försökte sälja på mig varor jag inte behövde. Men idag har jag byggt upp starka och ärliga relationer med mina leverantörer. Jag har ett särskilt gott samarbete med DK Company, vilket underlättar hanteringen av osålda varor. 

 Vilka varumärken har ni i butiken? 

Vi har många varumärken och på herrsidan finns Berns Brant, Solid, Matinique, och Lily Schott. På damsidan har jag varumärkena St Tropez, B.Young, Soya Concept, Street One, Cecil, Caramel, Cream och Mix by heart. När jag väljer ut varumärken går jag mer på känsla än på att följa trender. Forshaga är ett litet samhälle så man får tänka på vad de som bor här vill ha. Man ska alltid ha något som sticker ut men ändå inte för mycket. 

Vad är det viktigaste i bemötandet av kunder? 

Det viktigaste är att alltid se kunden när den kommer in, att vara närvarande och erbjuda hjälp är en självklarhet. Vi är en lite mindre butik då det är jag och mina två anställda. Så vi arbetar nära och är måna om att ge våra kunder bästa möjliga service. 

Har ni något ni gör som det lilla-extra för kunden? 

Vi har börjat att ha bubbel-afton i butiken. Då stänger vi ner butiken och bjuder in kunder för att shoppa och mingla. På plats bjuder vi på snacks och bubbel vilket brukar vara ett mycket uppskattat event. 

En annan sak är också att vi låter kunder få låna hem plagg för att prova. Vi skriver då upp kontaktuppgifter på kunden och den kan ta med sig kläder hem för att inte känna sig stressad att bestämma sig i butiken. Det är många som uppskattar det. 

Gunilla har lyckats driva sin butik trots att hon köpte den precis innan pandemin slog ut. Det visar också på att goda relationer och hennes varma bemötande har gjort att butiken står stadigt. Det är också fantastiska kläder och mode som finns i butiken.

Nyheter