Nordic Fabric Fair, tyger och tjej som plockar med tyger.

Nordic Fabric Fair – Nordens enda textilmässa

Varje år bjuder Stockholm Fashion District in designers, inköpare inom textil, press och andra yrkesverksamma att upptäcka nya och innovativa textilier för den kommande säsongen på Nordic Fabric Fair. Det är ett uppskattat evenemang för flera aktörer inom textilindustrin som  inte bara agerar mötesplats för handeln, men som också skapar möjligheter för kunskapsdelning och samarbete. Denna sammanhållning och samverkan inom branschen skapar möjligheter för att tillsammans arbeta mot en mer hållbar och ansvarsfull textilindustri.

Nordic Fabric Fair har etablerat sig som en självklar plats för att utvidga sitt professionella nätverk och skapa meningsfulla affärsrelationer. Genom att besöka  mässan minskar också behovet av individuella leverantörsbesök,  vilket inte bara sparar tid och resurser, men också bidrar till att bevara miljön och främja en mer hållbar industri.

En av våra återkommande besökare är  Mats Pettersson, kreativ chef på Oscar Jacobson. Mats har uttryckt sin uppskattning för mässan, och säger:

”Jag brukar besöka Nordic Fabric Fair därför att där får man en bra överblick över leverantörernas utbud.” 

En stor fördel med mässan är att man enkelt kan få en snabb och effektiv överblick av textilutbudet. Det är enkelt att upptäcka nya leverantörer och få  en klar bild av vad som finns tillgängligt på marknaden . Som designer kan man också träffa huvudpersoner och diskutera sina idéer redan i ett tidigt stadium. 

”Fördelarna att komma på eventet är att man får träffa både agenter och deras huvudmän om man skulle vilja utveckla egna designs.” Menar Mats. Denna interaktion är avgörande för att främja innovation och kreativitet inom branschen.

Nordic Fabric Fair är även den största och enda mötesplatsen för textilbranschen i Norden. Vi ser fram emot den kommande mässan 26-27 juni och hoppas att vi ses där!

Glöm inte att registrera ditt besök redan nu: HÄR! 

Nyheter