Ny utställning på Fotografiska om förhållandet mellan kläder och kropp

Den 4 december öppnar uttställningen The Changing Room på Fotografiska, en utställning om relationen mellan kläder och kropp, av konstnären Tobias Gremmlers.

Utställnignen utgår ur det faktum att vi som människor är det enda djur som inte har en andra hud och det både psykiska och fysiska förhållandet det skapar mellen kropp och klädesplagg. Istället för päls, fjäll eller fjädrar sätter vi på oss kläder. Tobias Gremmlers tar med dig som besökare i tankegången kring hur det skulle vara om vi faktiskt skulle kunna växa fram en mänsklig version av päls.

Gremmlers syfte med utställningen är att ifrågasätta de redan existerande rutiner och kulturer som finns i modevärlden och inspirera till innovationslust. För är det så att vi verkligen inte har mer att komma med när det gäller framtida lösningar?

Tobias Gremmler skapar med hjälp av digitala medier, rörlig grafik, gränssnittsdesign och musik. Han har bland annat skapat bland annat musikvideor och scenografi till Björks turné Cornucopia.

Utställningen håller på fram tills den 7 april 2022 och under öppningshelgen den 4-5 december 2021 finns H&M Foundation på plats för att tillsammans med Stiftelsen Fotografiska ett inspirationsrum där de visar upp exempel på hållbara innovationer som hittills finns inom modebranschen.

Läs mer om utställningen och se en trailer för den här.

 

Nyheter