Novellix

Novellix – stora läsupplevelser & litterär design i fokus

Idéen bakom Novellix är att erbjuda litteratur på ett nytt sätt: snyggt och smart förpackade läsupplevelser anpassade för den som vill få in mer läsning i sitt liv. Med fokus på kvalitet, kreativitet och hållbarhet ger vi ut böcker i fickformat: en novell per bok, fyra böcker åt gången, med originalomslag av svenska formgivare och illustratörer. Utgivningen rymmer såväl helt nyskrivna noveller som tidlösa klassiker, både svenska och utländska författarskap. En ask fylld med berättelser är den perfekta lilla presenten för alla tillfällen – som en fin blombukett eller en lyxig chokladask, men med ett innehåll som räcker längre. En annorlunda och uppskattad gåva som man gärna ger bort och älskar att få!

Vårt sortiment innehåller drygt 250 olika titlar och sedan starten 2011 har vi sålt över 2 miljoner noveller. Förutom att ge ut riktigt bra berättelser erbjuder vi också ett sätt att lyfta litteraturen i hemmet med snygga och funktionella bokstöd designade av industridesignern Jan Landqvist. Bokstöden är tillverkade av svenskt återvunnet stål i småländska Gnosjö och vårt sortiment innehåller såväl litterära ikoner som Shakespeare och Virginia Woolf som folkkära kulturpersonligheterna Hasse & Tage.

Sociala medier

Kontakt

Mötesförfrågan Novellix

I formuläret kan du fylla i ett önskat datum för möte och en hälsning. Kom ihåg att skriva i din mailadress korrekt för att bekräftelsen ska nå dig. Endast bekräftade mötesförfrågningar gäller.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Hidden