Jimmy Klintenberg

Trade Partners experter: De här frågorna får vi oftast av medlemmarna inom logistik – Jimmy Klintenberg svarar

Jimmy Klintenberg är VD för Greenway Logistics och arbetar som Senior Advisor inom logistik och supply chain. I en exklusiv intervju med Trade Parnets Sweden delar han med sig av sin expertis inom logistikrådgivning. Som medlem hos Trade Partners får du tillgång till fler omvärldsanalyser likt denna och digitala seminarier. Du kan enkelt bli medlem här.

Jimmy Klintenberg är VD för Greenway Logistics och arbetar som Senior Advisor inom logistik och supply chain.

– Alla kan spara pengar om de agerar smartare och dessutom väldigt ofta därför grönare i sin logistik. Vi ger gratis logistikrådgivning till medlemmar i föreningar inom textil-, mode-, sport- och livsstilsbranschen. För närvarande är vi aktiva i 8 länder. Och vi får bevis på att verksamheten fungerar varje dag.

Vilka är era specialområden?

– Vi fokuserar på där kostnaderna är som högst – transporter, tullar och lagerhållning – och där det finns stordriftsfördelar försöker vi alltid skicka gemensamt och hitta kostnadsbesparingar för Trade Partners medlemmar.

Ja, vad kan ni hjälpa en Trade Partners-medlem med?

– Vi benchmarkar i transportkostnader, kostnadsfritt för alla medlemmar, och vi kan även ge råd i tullfrågor. I dag finns det så många skillnader i tullregler beroende på kund – B2B eller B2C – och ursprungsland samt handelsavtal mellan länder och mellan EU och länder.

Vilka är de tre vanligaste frågorna som dessa medlemsföretag ställer till er? Och vad svarar ni?

– Prisrelaterade frågor för exportförsändelser samt hjälp med att hitta rätt transporttjänst för specifika leveranser. En alltmer brännande fråga gäller koldioxidutsläpp för transporter. För att underlätta där, så har vi tagit fram ett koncept vi kallar CO2 Improve där vi hjälper till att minska utsläppen utifrån att börja mäta företagets utsläpp. Vad vi svarar? Vi kan alltid hjälpa till! Och om vi inte kan, så hittar vi någon som kan.

Vad är det viktigaste att tänka på inom transporter och logistik under 2024?

– Efter pandemin blev fokus på hållbarhet högsta prioritet. Nu kan vi se att det, både för företag och kunder, har prioriterats ner. Detta trots att olika regeringar har satt upp höga mål i övergången till mer hållbara affärsmodeller, både med lagstiftning och olika incitament. Vi arbetar hårt för att stötta företag och medlemmar att hitta rätt sätt att uppnå en sån här övergång på ett kostnadseffektivt sätt. För att få stöd i det, så är det bara att slå en signal! Vi finns här, för dig, som medlemsförmån, utan kostnad.

Nyheter