Månadens butik april 2024: Butiq HH

Påväg till en fotbollsmatch för snart 40 år sedan kom Helen och Helen på idén att starta en klädbutik, de slog slag i saken och inte långt senare öppnade de Butiq HH. Butiken som fyller ut hela 500kvm ligger en bit utanför Umeå i samhället Hörnefors. Vi har tagit en pratstund med vännerna Helen och Helen för att höra mer om hur de bemöter kunden och hur de tänker kring inköp för att få ett välsorterat sortiment. 

Berätta om butiken, hur började allt?
Idén att starta en butik började i en bil påväg till en fotbollsmatch hösten 1987. Vi slog slag i saken direkt och tre veckor senare var vi påväg ner till inköpsmässan i Älvsjö. Vi kände inte varandra alls då, men idag är vi mycket nära vänner och snart har vi drivit butiken tillsammans i 40 år. Vi öppnade butiken som då var 60kvm och under åren som gått har vi utökat och idag har vi 500kvm. Butiken ligger 3,5 mil utanför Umeå i ett samhälle som heter Hörnefors som har ungefär 1500 hushåll. 

I butiken hittar kunden flera olika spännande varumärken, vad har du för strategi när det kommer till ert sortiment?
Vi tänker mycket på färg, upplägg och passform och har i åtanke på vilken kroppstyp som ska bära de olika plaggen vi har i sortimentet. Av erfarenhet har vi lärt oss, att om plaggen sitter snyggt och har bra passform så minskar det risken att det blir rea-plagg. Vi är ett glatt gäng som jobbar utifrån kundens behov och för att skapa en inbjudande miljö i butiken. Våra största varumärken är bland annat Soyaconcept, Freequent, Isay, Vila, Parami, Jack&Jones, Selected home, Selected Femme, Kaffe, Byoung, Fransa och Caramell Fashion, för att nämna några. 

Berätta om ditt bästa tips för att ge kunden det bästa bemötandet?
För att ge kunden det bästa bemötandet och service, hjälper vi kunden att göra en analys så att kunden lämnar butiken med plagg som fungerar i just den kundens garderob, ibland är det kanske inte alls vad kunden trodde att den behövde. Vi ger också mycket tips om hur man får ihop och kan styla sin garerob. 

Vad identifierar ett bra samarbete mellan leverantör och butik?
Vi upplever att våra leverantörer är mycket lyhörda när vi pratar om passformer och färg, det är något vi tycker är väldigt viktigt. Vi har starka och bra samarbeten med alla våra leverantörer! 

Butiq HH på sociala medier: 
Instagram: @butiqhh
Facebook:  @hhbutiq

På bilden ovan: Helen Fredriksson, Helen Bergström, Petronella Strandberg & Linda Nording.

Nyheter