Månadens butik april 2023: Mor & Dotter

I Kungsängen hittar vi månadens butik, Mor & Dotter, något som började som en hobby och dröm men som idag har vuxit till att vara en välbesökt butik på ca 100 kvadratmeter. Butiken erbjuder bland annat damkläder, inredning och accessoarer där man har uteslutande valt att fokusera på skandinaviska varumärken. Vi har intervjuat ägaren Sussi för att höra mer om Mor & Dotter, hur man bygger en bra garderob och vad hon tycker är roligast med att driva butik.

Berätta om Mor & Dotter, hur började allt?
Butiken Mor & Dotter startades och drivs av just mor och dotter –  jag Sussi och Celinn i Kungsängen. Det hela började egentligen som en liten hobbydröm om att ha en egen butik. Vi slog upp dörrarna den 25 januari 2021, då mitt under rådande pandemi och med tunga restriktioner. Vi drev då samtidigt ett företag med vårat egna hudvårdsmärke och hade lite plats över i vår lokal, där öppnade vi vår lilla butik på 30 kvm med vår hudvård, lite damkläder och lite inredningsdetaljer. I februari 2022 avslutade vi hudvårdsföretaget och valde att istället satsa 100% på vår butik. Den 4 november 2022 var dagen då vi verkligen fullföljde drömmen och satsade helhjärtat på butiken. Vi flyttade upp till torget i Kungsängen centrum och har idag en välbesökt butik på dryga 100 kvm, och vi är så lyckliga över det beslutet!

Vad erbjuder ni för sortiment och vilken typ av kund riktar ni er mot?
Vi erbjuder endast skandinaviska märken i vår butik och har alltifrån damkläder, skor, smycken, väskor, håraccessoarer och lite inredningsdetaljer, massa gott och blandat under samma tak. Vår kundgrupp är främst kvinnor i åldern 30-70, så vi möter många olika typer av kunder dagligen, vilket vi älskar  – och mottagandet har varit överväldigande!

Berätta gärna om hur du tycker man bygger upp en bra garderob!
En bra garderob ska byggas på bra basplagg i neutrala färger, och sen fyller man ut den med sina bästa accentfärger på blusar, scarfs, osv, så man verkligen kan variera sina outfits men man bygger allt på sina key picecs. Vi har 2010-2019 ägt ett färg och stilföretag där vi hade 300 utbildande konsulter under oss, de gjorde analyser på sina kunder och hjälpte dem att hitta sina bästa färger och sin bästa stil. Så för oss är det viktigt att ha en garderob som harmonierar med kundens egna färger och stil. 

Vad är det roligaste med att driva butik?
Det roligaste är att träffa alla kunder, våra kunder blir som våra vänner, vilket är underbart. Sen är den ena dagen inte den andra lik vilket också är kul. Sen älskar vi kläder och mode, så att få arbeta med det man verkligen brinner för är ju fantastiskt.

Klimatet för butiker har för många varit utmanande under de senaste åren, hur jobbar ni för att fortsätta framåt?
Förutom vår butik så satsar vi mycket på att ha olika event såsom modevisningar i vår lokala restaurang och sen har vi även modevisning på en räkkryssningsbåt som vi abonnerar, som utgår här ifrån Kungsängen. Vi har även event i våran butik tillsammans med våra leverantörer. Varje vecka erbjuder vi också liveshopping och har på ett år hållit i 50 stycken. Detta har gjort att Mor & Dotter butiken numera är rikstäckande, vi har kunder i hela Sverige vilket är superkul. Butiken skickar paket från norr till söder varje vecka till kunder som inte bor så de kan besöka oss på plats i Kungsängen.

Mor & Dotter på sociala medier: 
Instagram: @morochdotterstore
Facebook: @morochdotterstore

Nyheter