Smart Textiles

Smart Textiles är en del av verksamhetsområdet textil, inom Science Park Borås, som samlar projekt och plattformar kopplade till textilområdet. Med visionen ”En bättre värld genom textila innovationer” utvecklas, tillgängliggörs och konkretiseras textila innovationer som kan användas i nyskapande kommersiella produkter på oväntade sätt. Vårt uppdrag är att stötta svenskt näringsliv och genom samarbeten och nya innovationer skapa fler arbetstillfällen i Sverige. Vi arbetar främst med projekt inom våra tre fokusområden; Hållbar textil, Smarta och interaktiva textilier och Industri 4.0.

Med över 500 forsknings- och företagsprojekt sedan starten 2006 är Smart Textiles inte bara erkänd som en motor i svensk textilindustri, utan även etablerad som en viktig internationell aktör och delaktig i flera nätverk och EU-samarbeten.

Smart Textiles bedriver sin verksamhet i Textile Fashion Center i Borås, där även Smart Textiles Showroom med inspirerande utställning går att besöka för allmänheten.

Välkommen att besöka vår webbsida för mer information HÄR.

Sociala medier

Länkar

Kontakt

Karta med pins

Mötesförfrågan Smart Textiles

I formuläret kan du fylla i ett önskat datum för möte och en hälsning. Kom ihåg att skriva i din mailadress korrekt för att bekräftelsen ska nå dig. Endast bekräftade mötesförfrågningar gäller.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Hidden