Artikelserien Helenas reflektioner: ”Det tål att tänkas på nästa gång du inleder en ny affärsrelation”

I denna artikelserie checkar vi kontinuerligt in med Helena Waker, VD på Stockholm Fashion District, för att inhämta lägesrapporter och få reflektioner från branschen. Helena har i och med sin roll många intressanta kontakter med olika aktörer och vi låter henne gärna uppdatera oss. Här kan du läsa en återblick från den senaste tiden. 

  • Vilken energiinjektion och stark framtidskänsla Preview gav med alla svenska modedesigners och textilföretag som möttes. Underbart med myller av samtal och en så positiv kreativ mötesplats, trots restriktioner. Gick därifrån men känslan av att vi har en ny tid framför oss, goda relationer betyder mer än vi kan ana.
  • Det visar också en ny undersökning som presenterades på vårt stora internationella möte, nämligen att 18 år är snittet på hur länge man i Europa arbetar som agent och Trade Partners tillsammans med sin bästa leverantör. Det är längre än många äktenskap och tål att tänkas på nästa gång du inleder en ny affärsrelation, den kan bli mycket långvarig och därigenom också väldigt givande.
  • I nästa vecka är det äntligen dags för årets första Fashion Week Trade och jag ser så fram emot att träffa både utställare och besökare. Det känns bra att vi, med restriktioner, kan genomföra detta och säkerställa att viktiga inköpsmöten kan äga rum. Det är verkligen något som ger mig extra energi såhär innan våren kommer.

Vill du läsa föregående artikel ur artikelserien Helenas reflektioner kan du göra det här.

 

 

Nyheter