Artikelserien Helenas reflektioner: ”Jag har träffat otaliga, väldigt hårt kämpande kollegor ute på mina uppdrag de senaste veckorna”

I denna artikelserie checkar vi kontinuerligt in med Helena Waker, VD på Stockholm Fashion District, för att inhämta lägesrapporter och få reflektioner från branschen. Helena har i och med sin roll många intressanta kontakter med olika aktörer och vi låter henne gärna uppdatera oss. Här kan du läsa en återblick från den senaste tiden. 

  • Tänk att du sitter med en väldigt stor möjlighet men även utmaning i en av dina nya affärer och du vet inte hur du avtalsmässigt ska kunna lösa det. Dina nya partners har stora förväntningar och samtidigt tuffa krav. Jag tog vid ett sådant tillfälle ett möte med en av våra affärsjurister och tillsammans hittade vi en lösning som inte bara var bra, utan den blev även hållbar för många år framöver. Det har blivit ett långt samarbete mellan oss och vilken trygghet det är med en bra jurist! Förra veckan hade vi i teamet en kurs i avtalsjuridik med Glenn Svarts och det är för alltid en av mina favoritkurser. Under 2022 kommer dessutom fler tillfällen. 😊
  • Jag är stolt ordförande för Stockholm Stads Innovationsstipendiums jury för kulturella och kreativa näringar och i förra veckan deltog jag på stipendieutdelningen. Vi i juryn får under en period ta del av de ideer inom musik, konst, mode och film som skickas in av kreativa innovatörer och entreprenörer. Därefter kommer en dag när de uttagna pitchar sin ide för oss i juryn. Man kan lätt konstatera att det händer extremt mycket spännande och att detta är verkligen ett sätt att i ett tidigt skede få veta vad som är på gång. Så tacksam för det uppdraget och jag hoppas på att kunna förmedla flera av de kontakter jag fått möjlighet att skapa, vidare till branschen!
  • Äntligen jul – jag har träffat otaliga, väldigt hårt kämpande kollegor ute på mina uppdrag de senaste veckorna. Det är som att alla har lagt in växel no 5 alltför länge, kört järnet och bara är helt slut detta år. Vi behöver all vila vi kan få – jag tänker ta möjligheten, så räkna med att det är lugnt på mailfronten från mig. Ser fram emot att ses på det nya året med nya krafter!

Vill du läsa föregående artikel ur artikelserien Helenas reflektioner kan du göra det här.

Nyheter