Månadens butik: ShoeMe Gold

ShoeMe Gold är en liten personlig skobutik med ett noga utvalt sortiment av skor, väskor och accessoarer, som drivs av Matilda med personal i Ödåkra. Vi passade på att ställa några frågor till Matilda för att höra mer om butiken och dess sortiment, men även hur hon tror att framtidens butik utvecklas!

Skobutiken ShoeMe GOLD startades 2014 i Magasin36 i Höganäs men flyttades våren 2021 till Ödåkra Spritfabrik. Om lokalen berättar Matilda:
”Vi hittade en fantastiskt fin lokal på Spritan där ShoeMe GOLD väl passar in i de gamla rustika lokalerna där jag kan få fram en härlig mix mellan skor, väskor och accessoarer.”

Ni har ett noga utvalt sortiment, berätta hur ni resonerar?
”Vi säljer dam, barn och herrskor på en ganska liten yta. Min tanke är att ha ett noga utvalt sortiment som ändå tilltalar de flesta. Jag försöker att inte ta in allt för stora märken och modeller. Kunden ska känna att de inte hittar våra skor överallt. Man ska även känna att man går runt i butiken och blir inspirerad av färg och form och hur man kan matcha skorna med väskor och accessoarer.”

Vad är det roligaste med att driva butik?
”Service är det jag verkligen brinner för och jag älskar att säga hejdå till en väldigt nöjd kund. Särskilt kul är det med barnskorna där vi vill hjälpa till att hitta bra skor för de allra minsta. Jag har själv tre barn som är 8 år och 10 år gamla samt vår sladdis som är 1,5 år, så erfarenheten inom barnskor är stor. Vi har bara öppet onsdag till söndag i butiken så jag har lyxen att vara hemma med vår minsting två dagar i veckan! Det roligaste med att driva butik är att jag får göra mixen av allt. Jag gillar inte att sitta still, så att springa runt i butiken och hjälpa kunder med att hämta skor och optimera lagret är saker jag tycker är kul. När jag inte är i butiken så sköter jag bokföringen eller jobbar med inköp.”

Vilken är den främsta utmaningen med att driva butik idag och hur gör du för att överkomma den?
”Utmaningarna med att driva en fysisk butik är att försöka hålla nere lagret och vara noga med att köpa in modeller som går ut ur butiken. Det gäller även att jobba mycket med Instagram och Facebook för att hålla kunderna medvetna om att man finns och varför dom ska prioritera oss som butik. Att skapa en personlig miljö för kunden. Jag är noga med att inte jobba med rabatter mer än vid noga utvalda tillfällen.”

Hur tror du att framtidens butik kommer att se ut?
”Jag tror att framtidens butiker gärna kombineras med en webbshop och att kunden, om den ska handla fysiskt, vill känna att de inspireras och får väldigt god service. Att ligga som vi ligger i ett utflyktsmål tror jag kommer att vara ett vinnande koncept i framtiden.”

Hur ser en bra basgarderob med skor ut?
”En bra basgarderob med skor innehåller sneakers. Ett par vita och ett par mörka. Välj sneakers du kan vara klädd i och kunna ha till både klänning och byxor. Ett par snörkängor eller chelseaboots går att använda till de mesta och sen såklart ett par kängor som tål kyla och väta.”

Nyheter