Månadens butik februari 2022: Butik Norrviken

Butik Norrviken ligger belägen i anslutning till vackra Norrvikens trädgårdar i Båstad och har en alldeles speciell atmosfär, där naturen får ta stor plats i butiksinredningen. Vi passade på att ställa några frågor till butiksansvarig Camilla Kvist om bland annat hur de tänker kring sitt sortiment och hennes bästa tips för att inspirera kunden.

Berätta om hur allt började för Butik Norrviken, hur länge har ni funnits?
Butik Norrviken startade i liten skala inne i trädgården under 2019 och huserade i ett vackert litet svart hus med halmtak. Norrviken utvecklas i snabb takt och i juli 2021 öppnades den nya butiken som ligger i anslutning till entrén på Norrvikens trädgårdar. Den nya placeringen av butiken öppnar också upp för att kunder kan handla hos oss även när parken håller stängt för vila under de första månaderna på året.

Butiken är ett växthus på 250 m2 som också har en vacker gård med växter, trädgårdsverktyg och vackra antika objekt som bänkar, krukor etc. Sortimentet är en mix av antikviteter, växter och modern design. Vi har en väldigt bred målgrupp och önskar att alla skall hitta något vackert att ta med sig hem när de har besökt Norrvikens trädgårdar. Vi gör även egna produkter som är unika och som endast finns att köpa på Butik Norrviken.

Vilken typ utav produkter säljer ni och vilken marknad vänder ni er till?
Valet av sortiment i butiken görs av mig och jag har arbetat på Norrviken sedan hösten 2020. Vi säljer gärna produkter med fokus på hållbarhet. Antikviteterna är helt rätt när det kommer till hållbart tänk. Att ta hand om och vårda vackra antika möbler.. Det samarbetet har vi med Laserows Antik och de förser oss med unika objekt. Vi gör även samarbeten med lokala konstnärer och säljer lokala råvaror. Vår egen honung är mycket populär!

Övriga varumärken vi är mycket stolta över är Libeco, Sthål, Serax, Chhatwal & Jonsson, Frama, Nordic Knots, Torplyktan, OiSoiOi med flera.


Foto: Butik Norrviken

Vad skulle ni säga att era kunder uppskattar mest när de besöker er?
Våra kunder och besökare uppskattar helheten. Att få njuta av trädgården, äta gott, se på utställningar och sedan komma till oss i butiken och köpa något vackert med sig hem. Vi vill inspirera till att plocka in det gröna i hemmen. Mycket av det vi visar i butiken är växtligheter från trädgården.

Hållbarhetsfrågan står högt på agendan i dessa tider, hur är det inom er bransch och hur arbetar ni på Butik Norrviken med hållbarhet?
Förutom att vi tänker på hållbarhet i de varumärken vi väljer och antikviteterna som i allra högsta grad är hållbart tänk, väljer vi påsar som är gjorda för att användas många gånger och är i ett återvunnet material.

Vilken är den största utmaningen med att sälja inredning och design?
Den största utmaningen att sälja inredning och design är i dagsläget problemet att få hem varor i tid och till en rimlig fraktkostnad. Corona har ställt till det och vi har gjort 90% av alla inköp digitalt. Det är inte samma sak att köpa in på bild som att få se en produkt i verkligheten. Det har trots allt gått väldigt bra!


Foto: Butik Norrviken

Vad är ert bästa tips för hur man inspirerar kunden?
Vi försöker inspirera våra kunder genom att visa att det på ett enkelt sätt går att plocka in vackra saker från naturen i hemmet. Vi försöker göra om i butiken ofta och vill gärna överraska våra kunder. Våra dekoratörer och florister som arbetar i trädgården kommer till oss varje vecka och knyter ihop det gröna med vår inredning. Det skapar en alldeles unik känsla som vi är mycket stolta över.

Vi är ett gott gäng som älskar vår arbetsplats. Tror att jag vågar säga att Norrvikens trädgårdar är en av Sveriges vackraste besöksmål!

Butiken håller öppet from den 2/2 onsdag-söndag mellan 10-17.
I maj-augusti har vi öppet alla dagar, kl. 10-17.
September-decemeber håller vi öppet onsdag-söndag, kl. 10-17.
Trädgården öppnar till påsk 2022.

Norrviken på sociala medier
Instagram: @norrviken_butik
Facebook: @norrvikenbastad

Nyheter