Månadens butik mars 2024: Gunns Mode

I 65 år har Gunns Mode funnits i Klippan, det är ortens äldsta butik och vi har träffat Helena som driver butiken sedan 2005, då tog hon över butiken från sin mamma Gun. I butiken hittar kunden något till alla tillfällen, noga utvalda och med en personlig touch. Med sin traditionella bubbelfredag växer dom på TikTok, läs mer om deras spännande historia i intervjun nedan! 

Berätta om Gunns Mode, hur började allt?
Gunns Mode är Klippans äldsta butik, min mamma Gun öppnade butiken 1958, jag har jobbat i butiken sedan 1987 och 2005 tog jag över verksamheten. Förra året firade vi 65-årsjubileum och det känns stort och fantastiskt. Till en början såldes egendesignade hattar som min mamma tillverkade, men det har genom åren lagds till fler segment och nu finns allt från kläder, smycken och skor bland annat. 

 I butiken hittar kunden flera olika spännande varumärken, vad har ni för strategi när det kommer till ert sortiment?
Vår strategi är att handplocka guldkorn och matcha med en personlig touch. Vi vill ha ett sortiment som man inte hittar överallt, och att det alltid ska finnas flera överdelar att matcha en nederdel med. Det säljs fler överdelar eftersom det är det som syns mest. Hos oss ska kunden ha möjlighet att klä sig från topp till tå (underkläder, kläder, smycken, schalar, väskor och skor). 

Vad är de roligaste med att driva butik?
Det är så roligt att träffa människor,  ingen dag är den andra lik. Det är så roligt åka på inköpsresor och själv välja ut vad som ska säljas i min butik. Sedan uppskattar jag att hänga om i butiken i olika grupper så man ” tänker åt kunden”, och hjälper till att matcha i helt nya kombinationer. Det känns alltid bra att göra kunden nöjd med vår service och genom vårt sortiment, kunder kommer tillbaka och har berättat för andra att man alltid hittar något på Gunns Mode, och att de upplever att de alltid får fin hjälp – det värmer! 

 Berätta gärna mer om ert engagemang med modevisningar och er synlighet i sociala medier, jag ser att ni växer på TikTok!
Vi brukar ha 4–6 modevisningar om året, platserna tar snabbt slut med 45 platser/kväll, i våras sålde det slut rekordsnabbt. Vi anordnar också tjejkvällar, då man kan boka butiken efter stängning för sig och sina väninnor om man är 10-20 st. Då bjuder vi på minimodevisning, snacks och dryck sen shoppar man loss, har skoj och är smakråd åt varandra. 

 Vi jobbar också mycket med sociala medier, vi uppdaterar både Facebook och Instagram med minst ett inlägg om dagen, ibland blir det två. Min filosofi är hellre kvalité än kvantitet och snygga och lockande bilder fångar kundens intresse. Vi är även nybörjare på TikTok, vi startade i höstas med att bojkotta Black Friday för att i stället köra bubbelfredag. Det blev succé, och vi har fortsatt med det sedan dess! 

 Gunns Mode på sociala medier: 
Instagram: @gunnsmode
Facebook: @gunnsmode

På bilden:  Susanne Hall, Helena Jakobsson, Lotta Eriksson och Madde Andersson

Nyheter